Ce salariu va primi un cubanez, angajat la un hotel de 3 stele din Mamaia

Sursa: observatornews.ro

Nici nu a venit bine primăvara, că deja gândul ne zboară la mare. Însă, în schimb, dorinţa noastră arzătoare de distracţie le dă fiori reci patronilor de pe litoral, şi asta pentru că se confruntă cu o mare problemă – lipsa angajaţilor. Dacă în anii trecuţi muncitorii din Asia erau o soluţie, acum hotelierii sunt nevoiţi să caute oameni în altă parte. Vara aceasta antreprenorii de la malul mării au ales să angajeze cubanezi, o premieră pe litoral. Primii, 18 la număr, urmează să sosească la un hotel de trei stele din Mamaia.

Mai este foarte puţin până când la malul mării se va da startul distracției, însă până la deschiderea seznului estival, hotelierii se confruntă cu aceiaşi problemă din fiecare an – lipsa forţei de muncă.

Adelina Vlad, purtător de cuvânt AJOFM Constanţa:Vom avea o influență foarte mare de solicitări de locuri de muncă, putem ajunge şi la o mie de şanse de angajare pe litoral pentru 2024.

Roxana Taiss, manager hotel: Cred că ce mai acută nevoie este cea pe restaurant, debarasatori, pe parte de bucătari, ajutori de bucătari.

Din păcate însă, românii fug din ce în ce mai mult de joburile de pe litoral, iar în ultimii ani antreprenorii au apelat de cele mai multe ori la muncitorii din Asia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: