Skip to content
Politică

Ce șanse dă Băsescu unei alianțe PMP- ACL în turul II al prezidențialelor

În timpul școlii politice a PMP de la Constanța, președintele României, Traian Băsescu, a fost întrebat cum vede o alianță a PMP cu ACL în turul doi al alegerilor prezidențiale, pentru a-l împiedica pe Victor Ponta să ajungă la Cotroceni.

”Partidul trebuie să își continue drumul lui. Eu cred că ar trebui să facem un partid nou, un partid care să-și scrie istoria de anul acesta, din ianuarie. Nu cred că ar trebui să facă o alianță cu ACL în turul doi. Cred că unele organizații ale PDL vor ajuta în campanie PMP. Voi aveți deja un succes la europarlamentare, o să aveți o campanie de succes și la prezidențiale. Singuri înainte, vă doresc. Sunt posibile fuziune, alianțe, dar spiritul unui partid nou trebuie să rămână și să se dezvolte”, a precizat Băsescu.

”Partidul PMP trebuie dezvoltat, puteți face alianțe politice, dar nu o să își cedeze numele, identitatea, programul politic și va căuta să vină cu un spirit nou. Deocamdată nu o să vărsați în PDL. Este exclus acest lucru. PMP va rămâne o emblemă care va ajunge la 25% la alegerile din 2016”, a mai adăugat Băsescu.

Tot în contextul unei alianțe PMP- ACL în turul II, Băsescu a precizat că în cazul în care ”Iohannis va ajunge la Cotroceni, va uita că PDL a fost și el pe acolo. Dacă nu va ajunge, la fel, va uita că a fost și PDL pe acolo.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *