Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce șanse mai are fosta șefă DNA să ajungă procuror-șef european. Cristian Pîrvulescu: Cei care o susțineau cu putere pe Kovesi nu mai sunt acum în Parlamentul European

Inquam Photos / Octav Ganea

Politologul Cristian Pîrvulescu susține că numirea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, în funcția de procuror-șef european depinde în mare măsură de negocierile dintre noul Parlament European și Consiliul UE.

”Nu cred că se schimbă ceva în mod esențial, pentru că deja Parlamentul a avut o decizie. Aveam o oarecare strângere de inimă când am aflat de candidatura domnului Stanishev (Sergei Stanishev, fost prim-ministru al Bulgariei, care a candidat pentru șefia Parlamentului European – n.r.), care venea din Est și ar fi putut fi mai tolerant cu cererile autorităților române care nu o sprijină pe doamna Kovesi.

De acum încolo totul depinde de negocieri, adică avem un vot, nu se reia votul, se discută între Parlamentul European și Consiliul UE în aceeași formulă în care s-a discutat și înainte”, a spus politologul la ”Puterea știrilor”.

Cristian Pîrvulescu crede că Laura Codruța Kovesi are o șansă importantă, ”prima șansă chiar, dar și aici poate interveni compromisul”.

”Acum depinde de negocieri și de determinarea celor care negociază să-și susțină până la capăt candidatul, pentru că acei parlamentari europeni care o susțineau cu putere pe Kovesi în echipa de negociere nu mai sunt acum în Parlament”, a adăugat analistul la ”Puterea știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *