Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce șanse mai au liberalii să își revină după scăderea din sondaje. 3 puncte esențiale de care partidul trebuie să țină cont

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, politologul Remus Ștefureac, director al Inscop Research, a vorbit despre șansele pe care liberalii le mai au pentru a-și reveni din prăbușirea din sondaje. „Atâta vreme cât se reconectează la agenda populației, atâta vreme cât livrează bunuri și politici publice, decizii corecte în sprijinul populației, evident că orice revitalizare este posibilă”, spune Remus Ștefureac.

Șanse sunt întotdeauna (n.r – întrebat ce șanse există să își mai revină PNL din scăderea abruptă în sondaje). Atâta vreme cât se reconectează la agenda populației, atâta vreme cât livrează bunuri și politici publice, decizii corecte în sprijinul populației, evident că orice revitalizare este posibilă. Ne aflăm înaintea unui ciclu de alocări financiare formidabile, fără precedent în istoria acestei țări. Vorbim de zeci de miliarde de euro care vor veni în România prin acest PNRR(…).

Șanse sunt. Având resurse la dispoziție, evident că poți să livrezi politici și bunuri publice așteptate de cetățeni și te poți revitaliza. Pentru asta își trebuie responsabilitate politică, maturitate și trebuie efectiv să guvernezi. Asta trebuie să faci, să guvernezi responsabil. Dacă după 8 luni de zile noi avem o criză politică, un guvern și un partid de coaliție ieșit care depune moțiuni de cenzură împotriva Guvernului din care a făcut parte în urmă cu o săptămână, bănuiesc că răspunsul nu e nevoie să îl dau eu, îl dă realitatea (n.r – întrebat dacă partidele n-au guvernat responsabil)”, a declarat Remus Ștefureac la Puterea Știrilor.

Amintim că Remus Ștefureac a declarat și că PNL, USRPLUS și UDMR „ar atinge împreună cu greu 40%, probabil în jur de 35%, cu indulgență”, dacă mâine ar avea loc alegeri anticipate. Totodată, politologul a precizat că PSD se află „într-o creștere accelerată”, în vreme ce PNL și USRPLUS sunt într-o scădere medie și accelerată.

Potrivit ultimelor sondaje, social-democrații ar fi ajuns chiar la 35%, scorul adunat al celor 3 partide aflate până nu demult la guvernare.

DETALII AICI: Cifre catastrofale pentru PNL, USRPLUS și UDMR: cele 3 partide au ajuns să aibă împreună cât scorul PSD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *