Ce scrie presa din Ucraina despre protestele de la graniţa cu România. Zelenski îl lăuda în decembrie pe Iohannis

Sursa foto: X

Presa din Ucraina relatează despre protestele de la graniţă ale transportatorilor şi fermierilor români, care blochează transportul de marfă, punându-le în oglindă cu cele ale polonezilor, care tocmai au decis să ia o „pauză strategică” până la 1 martie.

„Blocajul frontierelor vestice pentru camioane pare să se apropie de sfârşit. Măcar pe partea poloneză, punctele de control vor fi libere cel puţin până la 1 martie, o decizie din partea României fiind aşteptată în zilele următoare”, scrie RBC-Ucraina.

Pe partea română, continuă blocarea punctelor de control de la Siret şi Vicovu de Sus, corespunzătoare punctelor Porubne şi Krasnoilsk din Ucraina, din cauza protestelor agricultorilor.

„Blocajul are loc la o anumită distanţă de graniţă. În timp ce particularitatea acestor puncte de control este că doar camioanele goale pot trece prin Krasnoilsk, camioanele încărcate pot trece prin Porubne. Doar câteva camioane l-au traversat ieri, deşi această direcţie poate gestiona 500-600 de camioane pe zi în ambele sensuri”, a declarat un oficial vamal ucrainean.

Nu se ştie câte camioane sunt la coadă pe teritoriul României, deoarece poliţiştii de frontieră ucraineni nu deţin aceste informaţii, precizează RBC-Ucraina.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: