Skip to content
Societate

Ce scrie presa internațională despre demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier

PSnews

Demisia premierul Ludovic Orban a fost relatată în presa internațională de principalele agenții, care scriu că forţele politice liberale au şanse mari să rămână la guvernare în urma scrutinului din 6 decembrie, la care românii și-au ales reprezentanții în Senat și Camera Deputaților, conform Digi24.

„Premierul de centru-dreapta al României a demisionat luni, după un scrutin parlamentar în care alegătorii au oferit victoria nominală opoziţiei cu tendinţe de stânga, populiste.

După numărarea a 95% din buletinele de vot, Partidul Naţional-Liberal al lui Ludovic Orban a fost învins de formaţiunea populistă Partidul Social-Democrat.

Totuşi, pare improbabil ca social-democraţii să ajungă la conducere după ceea ce vor fi lupte post-electorale prelungite pentru formarea unui nou guvern de coaliţie„, scrie agenţia Associated Press.

România: Premierul îşi anunţă demisia după un eşec electoral”, titrează Agenţia France-Presse.

„Premierul liberal român Ludovic Orban şi-a anunţat luni seară demisia, la o zi după rezultatele dezamăgitoare ale formaţiunii sale politice în scrutinul legislativ, pe fondul criticilor referitoare la gestionarea pandemiei”, scrie Agenţia France-Presse, notând că forţele politice liberale, clasate pe locul doi după Partidul Social-Democrat, au şansa de a forma o alianţă de guvernare.

Premierul de centru al României, Ludovic Orban, a demisionat luni, semnalând că renunţă la efortul de a fi viitorul premier după alegerile de duminică„, scrie agenţia Reuters, notând că Ludovic Orban a exprimat speranţa că liberalii vor propune viitorul prim-ministru.

Premierul român Ludovic Orban şi-a prezentat demisia după înfrângerea partidului său în alegerile parlamentare„, scrie agenţia DPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *