Skip to content
Politică

Ce scrie Reuters despre Guvernul României

Agenția de presă Reuters a postat un articol în care este vizat Guvernul de la București.

În acest context, Reuters a lăudat Guvernul de la București pentru acțiunile de tipul „soft power” menite a micșora influența Rusiei asupra Republicii Moldova.

Potrivit agenției britanice, prin astfel de măsuri România încearcă să aducă Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană.

„Darurile sale, ambulanţele, ca şi ofertele de aprovizionare cu gaz mai ieftin şi de legături comerciale mai strânse, au fost salutate călduros de guvernul pro-european al Moldovei sărăcite”, se menționează în articol.

„Moldovenii pot acum călători fără viză în spaţiul Schengen al UE; pentru a reduce dependenţa ţării de gazul rusesc, România a construit un gazoduct de 43 km peste graniţă, inaugurat anul trecut, la 23 de ani de independenţă moldovenească faţă de Uniunea Sovietică. Proiectul va cuprinde iniţial aproximativ cinci la sută din necesarul de energie al Moldovei, şi România intenţionează să extindă conducta spre capitala Chişinău, oferind gaz cu 1.010 lei (263 dolari), per mia de metri cubi, fără taxe de transport, care sunt încă în curs de negociere. Aceasta, în comparaţie cu preţul rusesc de peste 300 de dolari”, mai arată britanicii de la Reuters.

De asemenea, este menționat și centrul SMURD de la Bălți și faptul că elicoptere de salvare de la baze din România vor zbura în curând peste graniţă, pentru a transporta victime la Chişinău, sau, în cazul în care au cetăţenie dublă română-moldovenească, eventual la Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *