Skip to content
Politică

Ce se ascunde dincolo de gestul istoric al SUA? CTP: Este un pas tactic!

jurnalul.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, vineri dimineață, într-o intervenție telefonică la Digi24, a comentat decizia Statelor Unite de a lansa, joi noapte, rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad.

Citiți și UPDATE/ Putin REACȚIONEAZĂ/ Începe războiul? SUA, atac cu rachete în Siria

„Aș încerca să răspund la întrebarea care frământă probabil pe multă lume: dacă acesta este începutul celui de-al treilea război mondial? După părerea mea nu este acesta. În Siria exista un deficit de intervenție între Statele Unite și Federația Rusă. În anii din urmă rușii au folosit aviația, s-au implicat armat, în vreme ce SUA nu au avut o implicare directă. (Atacul, n.red.) vine pe un deficit de intervenție”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

„Nu va exista o reacție militară din partea Rusiei, pentru că de altfel nu are asupra a ce să se manifeste. Ce să facă rușii, să bombardeze rebelii din Siria? Să-i atace pe americani? Asta nu se va întâmpla. Este un pas tactic care reconfigurează desenul din Siria. Pentru propaganda Kremlinului este folositor acest atac american asupra aeroportului sirian pentru că va fi prezentat ca un gest imperialist, al Occidentului agresiv. Îi va întreține capitalul politic lui Putin”, a adăugat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *