Skip to content
Politică

Ce se ascunde în spatele crizei guvernamentale. Ținta – alegerile din 2024: ”Este o acțiune deliberată și deloc prietenoasă”

Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion (Inquam Photos / George Călin)

Criza politică declanșată de demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, de către premierul Florin Cîțu are legătură cu alegerile din 2024, susține politologul Cristian Pîrvulescu pentru PS News.

”Ceea ce se urmărește în acest moment sunt alegerile din 2024. Este vorba despre scoaterea din joc a USRPLUS pentru alegerile respective. Nu întâmplător, acțiunea se întâmplă înaintea începerii alegerilor pentru președintele de partid. Este o acțiune deliberată și deloc prietenoasă.

În mod normal, USR nu ar mai trebui să se întoarcă la guvernare, ci ar trebui să își construiască propria sa identitate și asta pentru că PNL nu pare să fie un partid care să accepte USR ca pe un partener egal, pentru că o coaliție presupune parteneriate egale. O coaliție nu funcționează pe baza principiului: primul ministru hotărăște.

Greșeala USR a fost că nu au forțat din primul moment schimbarea legii de organizare a guvernului care să permită într-adevăr unei coaliții să funcționeze”, conchide Pîrvulescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *