Skip to content
Politică

Ce se ascunde în spatele mișcării strategice a lui Bușoi din PNL București EXCLUSIV

psnews.ro
" "

Redacția PSnews.ro vă prezintă, mai jos, ce se ascunde în spatele mișcării strategice a eurodeputatului Cristian Bușoi de la nivelul PNL București, organizație pe care o conduce.

Europarlamentarul Cristian Bușoi a gândit alegerile parlamentare de la București în termeni de joc politic de șah, politicianul luând o decizie riscantă, dar care poate să le maximizeze liberalilor scorul politic în Capitală. Astfel, la Camera Deputaților, Bușoi a hotărât să meargă cu oameni de partid, capabili să mobilizeze electoratul fidel PNL și militanții de partid, iar la Senat a s-a gândit să aducă personalități din afara PNL. În acest fel, prim-vicepreședintele Bușoi reușește să scoată PNL din conul de umbră în care intrase odată cu pierderea alegerilor locale și face o mișcare strategică importantă, lăsând PSD în offside.

" "
" "

CITIȚI ȘI: Lovitură de imagine în PNL București. LISTELE pentru Parlament EXCLUSIV SURSE

După cum redacția PSnews.ro v-a prezentat deja în articolul din linkul de mai sus, lista PNL pentru Camera Deputaților este deschisă de către Adriana Săftoiu, cea care a fost purtătoare de cuvânt a Președinției între 2004 și 2007 și care ocupă acum aceeași funcție în Partidul Național Liberal. Săftoiu s-a remarcat prin cartea „Cronică de Cotroceni” (publicată în 2015), în care arată culisele puterii din Administrația Prezidențială a primilor ani cu Traian Băsescu.

Deputatul Eugen Nicolăescu a ocupat două mandate de ministru al Sănătății: atât în cele două guverne Tăriceanu, cât și în executivul Ponta 2. În primul dintre ele, s-a remarcat prin inițierea unei legi împotriva fumatului în spații publice închise.

Alt deputat PNL, Ovidiu Raețchi, a fost numit, în iulie, vicepreședinte al PNL București, după ce, pe 5 iunie, fusese candidatul liberal cu cel mai mare scor în Capitală.

Cristina Trăilă (fostă șefă a Organizației de Femei din PDL) a condus Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), cu rang de secretar de stat, între 2009 și 2012.

Deputatul Florin Alexe a intrat, recent, în atenția publică, după ce legea inițiată de el privind combaterea risipei alimentare a trecut de ambele camere parlamentare.

CITIȚI ȘI: Victorie pentru PNL privind Legea anti-risipă alimentară

Sulfina Barbu a fost ministru al Mediului în guvernul Tăriceanu 1 și al Muncii în cabinetul Boc 2. Ulterior, în primăvara anului 2012, Barbu – pe atunci, deputat – a propus o lege care să le dea voie femeilor să facă avort doar cu aviz de la psiholog.

Nu în ultimul rând, Marius Vintilă (prim-vicepreședinte al PNL Sector 5) a fost consilier general al Bucureștilor în legislativul anterior, când a pledat pentru introducerea votului electronic, pentru transparentizarea ședințelor Consiliului.

După cum am arătat și în articolul din primul link, adevărata lovitură de imagine care i se datorează lui Cristian Bușoi este la Senat, unde președintele PNL București îl propune pe ilustrul medic neurochirurg Leon Dănăilă, care, la cei 83 de ani ai săi, încă salvează vieți, prin operații de înaltă precizie, având mari șanse să intre în Cartea Recordurilor, pentru cariera lui îndelungată.

Analistul Florin Cîţu a devenit cunoscut atât pentru poziţiile critice la adresa guvernului Victor Ponta şi a politicii monetare duse de BNR, cât şi pentru procesul împotriva ING Bank, care l-a concediat, în 2011, din funcţia de trezorier-şef. Detalii privind conflictul dintre Cîţu şi ING sunt disponibile, pe larg, pe blogul analistului Radu Soviani, fost purtător de cuvânt al ASF.

Nu în ultimul rând, arhitecta Hildegard Brandl se implică în proiectul Repatriot, menit să întoarcă în țară românii din diaspora și să îi încurajeze a-și deschide afaceri aici, după cum puteți citi pe site-ul inițiativei.

După cum vedem, Cristian Bușoi își sporește șansele de a câștiga capital politic, în cazul în care cât mai mulți dintre candidații pe care îi propune pentru București vor intra în Parlament după 11 decembrie.

ppe

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *