Skip to content
Politică

Ce se ascunde în spatele tehnocratului Ponta?

Victor Ponta a declarat zilele acestea că va fi un fel de „tehnocrat” în fruntea Guvernului. Adică, el, liderul de partid până mai ieri, candidatul la președinție și cel care a dus câteva bătălii politice, devine deodată tehnocrat. Totuși, la baza acestei decizii luate de Victor Ponta pare a sta o strategie făcută împreună cu alţi lideri din PSD, chiar și cu Liviu Dragnea.

Pare a fi o astfel de strategie, atâta timp cât Victor Ponta a spus că-l susţine pe Liviu Dragnea la preşedinţia PSD în perspectiva congresului, că dialoghează tot timpul, deci, din punct de vedere oficial, este greu de crezut o ruptură între cei doi. Această prietenie afișată în mod public poate fi o manevră, ținând cont că partidele politice fac asemenea lucruri surprinzătoare de împărţire a atacurilor care vin din partea opoziției sau a opiniei publice.

În momentul în care Liviu Dragnea, acum având și confirmarea lui Victor Ponta, a preluat conducerea PSD, o parte din acuzaţii, din săgeţile venite din presă, de la opoziţie, se îndreaptă şi către el, deoarece deciziile luate de conducerea PSD îi vor fi puse lui în spate. Astfel, potrivit gândirii strategice din PSD și a lui Victor Ponta s-ar reduce atacurile împotriva premierului

Această ipostază de tehnocrat îi dă posibilitatea lui Victor Ponta să scape de atacurile care îl vizau, mai ales pe partea de PSD. Victor Ponta a și dat un exemplu în cadrul interviului de la România TV – în privința baronilor PSD, atunci când unul are probleme cu legea va putea să spune că nu are cunoștință și să se întrebe la partid. Adică, dacă jurnaliștii îl vor întreba despre oricare lider PSD care are problem cu legea, el poate să spună, eu sunt simplu membru de partid. Şi va pretinde să fie întrebat în legătură cu guvernul, subiect pe care poate începe să prezinte cifre prin care poate duce discuția în avantajul său. Cam acesta a fost unul din scopurile acestei renunţări la paltonul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *