Skip to content
Politică

Ce se întâmplă când președintele de dreapta acceptă măsuri de stânga?

Președintele dreptei unite, așa cum se intitula ACL în timpul campaniei prezidențiale, acceptă creșterea salariilor unor reprezentanți ai sistemului bugetar, printre care, coincidență, și cel care ocupă fotoliul de la Cotroceni. Corect, vorbim de o creștere a indemnizațiilor celor care ne reprezintă și care au o anumită responsabilitate în statul român. Însă, trebuie avute în vedere mai multe aspecte ce țin de realitatea de la nivelul societății din România.

De ce nu s-a putut face treptat această creștere? Era nevoie de o triplare a salariilor? Se pune de asemenea întrebarea de ce nu au așteptat să se dea o nouă lege a salarizării? De ce o ordonanță de urgență?

Sunt multe semne de întrebare ridicate de rapiditatea cu care ordonanța de creștere a salariilor celor 48 de demnitari a fost adoptată.

Este vorba, în primul rând, de oportunitatea momentului în care dai o asemenea măsură și doi la mână este vorba de moralitate.

Se spune că a fost dată pentru ca experții și oamenii calificați să fie interesați de aceste funcții. Bun, înțelegem că e nevoie la nivel de miniștri de oameni competenți. Crește salariile membrilor Executivului, deoarece Guvernul trebuie să fie un loc unde să fie oameni cu expertiză. De asemenea, nu s-a auzit până acum să nu existe pretendenți pentru funcția de președinte al României. La fiecare 5 ani se găsesc pe puțin vreo 10 care doresc acest post.

S-a mai spus că în sistemul judiciar sunt salariile foarte mari și de aceea au activitatea atât de productivă. Și ce faci în momentul în care au deja salariile foarte mari? Mai mărești salariul președintelui ICCJ?

Trebuie spus un lucru: nu vorbim de persoane în acest moment, ci vorbim de funcțiile vizate.

În ce constă problema de moralitate? La ora actuală există în țară categorii sociale extrem de importante care trăiesc de pe o zi pe alta cu salariul minim sau mediu pe economie. Aici vorbim de medici sau de profesori. De asemenea, mai ai reprezentanții sistemului bugetar care, în mod normal, se vor simți discriminați.

Toată lumea înțelege nevoia de a fi aliniați în privința salariilor la nivelul celor din Uniunea Europeană. Însă, nu poți să triplezi salariile celor aflați în vârful piramidei ierarhice, iar pe cei aflați la bază să îi pui în stand by.

Probabil că oamenii de dreapta din România ar fi trebuit să reacționeze la aceste creșteri spectaculoase de salarii ale unor demnitari. Însă, ce faci atunci când oamenii de dreapta din România sunt și ei, de fapt, tot niște stângiști, niște bugetari pe viață? Ce rezultă dintr-o înțelegere a președintelui dreptei unite cu stânga? Salarii mai mari pentru demnitari.

1 comentariu la “Ce se întâmplă când președintele de dreapta acceptă măsuri de stânga?

  1. Provincialul de la 3 coceni este doar un parvenit, un Dinu Paturica de rit nou si atat. Mare iubitor de arginti si lux. Pas cu pas, ne arata cum este Romania lucrului bine facut si un alt fel de politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *