Skip to content
Politică

Ce se întâmplă cu alegerile anticipate. Cioloş: Această soluţie poate fi discutată după ce clarificăm situaţia premierului Cîţu

Inquam Photos / Octav Ganea

Alegerile anticipate sunt o soluție ce poate fi discutată după ce va fi clarificată situaţia premierului Cîţu, declară la RFI copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş. Liderul Renew Europe mai susţine că partidul său nu are nici un proiect politic cu AUR.

PSD a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, doar dacă se va merge până la capăt şi se va ajunge la alegeri anticipate. Întrebat dacă este de acord cu anticipatele, Dacian Cioloş a răspuns: „Astea sunt etape, nu mergem cu poveşti din astea. Aici vorbim de situaţia premierului Cîţu, nu de alegeri anticipate, astea sunt soluţii care pot fi discutate după ce clarificăm situaţia premierului Cîţu (…). PSD-ul a spus încă de la început că vrea căderea Guvernului Cîţu. Are ocazia să demonstreze că nu era doar o vorbă aruncată în vânt, că nu sunt alte sfori în spate, care să tragă şi să orienteze poziţiile diferiţilor lideri din PSD, dovada asta se face la vot. Ca să ajungem la vot, trebuie să ajungă moţiunea în plenul Parlamentului„.

Întrebat de ce a preferat partidul său o moţiune de cenzură alături de AUR, în loc să susţină demersul similar al PSD, copreşedintele USR PLUS a explicat că  USR PLUS nu a depus o moţiune ”împreună cu nimeni” şi că formaţiunea nu are un proiect politic cu AUR.

N-am depus o moţiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moţiune şi am căutat susţinere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară şi depunerea unei moţiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară, ne-am asumat acel act politic de a depune o moţiune de cenzură noi, USR PLUS şi am cerut partidelor parlamentare sprijin pentru asta, am primit sprijin pentru moţiune şi la atât se limitează aşa-zisa colaborare cu AUR. Noi n-avem nici un proiect politic cu acest partid, n-avem nici o alianţă, n-avem de gând să guvernăm cu ei, n-avem de gând să negociem obiective politice pe care le avem noi. AUR a decis să semneze această moţiune, ca să putem îndeplini o procedură parlamentară şi să putem depune moţiunea, ca să vedem la vot care e părerea partidelor politice legat de această moţiune„, a precizat Cioloş, citat de news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *