Skip to content
Politică

Ce se întâmplă cu distribuirea pastilelor de iod. Alexandru Rafila: Nu e vorba de eşecul unei campanii, este vorba de o mentalitate

facebook

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat luni, despre distribuirea pastilelor de iod către populaţie, că „nu este vorba de eşecul unei campanii ci este vorba de o mentalitate, „entru că noi, întotdeauna, nu avem o mentalitate de prevenţie, în general”.

Noi suntem datori, ca şi stat, nu neapărat ca minister al Sănătăţii, să asigurăm câteva produse care pot fi utilizate într-o situaţie specială. Faptul că noi suntem pregătiţi şi vedeţi că se întâmplă în multe alte ţări acelaşi lucru, se procură, sau se produce iodură de potasiu, se distribuie populaţiei”, a spus ministrul, citat de news.ro.

El a arătat: ”Noi nu putem să eludăm legea şi să eliberăm fără prescripţie medicală un produs care este în categoria produselor care se eliberează cu prescripţie medicală”.

Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, a populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii”, a mai afirmat Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *