Skip to content
Societate

Ce se întâmplă cu mall-urile şi sălile de sport dacă nu scade rata de infectare. Orban: E posibil un val doi al pandemiei

facebook
" "

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că Ecevutivul nu are în plan măsura închiderii mall-urilor sau a sălilor de sport în cazul în care nu scade rata de infectare cu noul coronavirus.

El a precizat că România este într-o situaţie relativ stabilă copativ cu alte state europene.

" "

Nu avem astfel de măsuri. Obiectivul nostru să reducem numărul de infectări prin măsurile pe care le-am luat. Dați-mi voie să vă spun că România este într-o situație relativ stabilă. E posibil un val doi care a afectat țările europene mult mai dramatic și profund decât România”, a declarat Orban în fața Biroului Electoral Municipal, după depunerea listei candidaților PNL pentru alegerile parlamentare.

Întrebat de ce a susținut închiderea școlilor și a grădinițelor în Capitală, dar menținerea deschisă a after school-urilor și a creșelor, Orban a spus: “Știți foarte bine că am tratat afterschool-urile și creșele în mod distinct, din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educației. Creșele țin de autoritățile locale, iar afterschool-urile oarecum la fel. Știți că am permis funcționarea tipurilor de after school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri la afterschool-uri. Nu au fost cazuri, cel puțin pe analizele pe care le-am primit, nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat măsurile și mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste afterschool-uri, ca să poate să își desfășoare activitatea profesională și atâta timp cât ele nu au generat infecții suplimentare, nu am considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern și ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății “.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *