Skip to content
Societate

Ce se întâmplă cu regulile privind masca la exterior. Lucian Bode: Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că va fi emis un ordin comun împreună cu ministrul Sănătăţii pentru clarificarea aspectelor legate de portul măştii de protecţie în exterior, menţionând că i se pare „anormal” să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc.

Lucian Bode a fost întrebat, luni, când va fi clarificată situaţia privind portul măştii de protecţie pe stradă.

La sfârşitul săptămânii care s-a încheiat, am verificat respectarea măsurilor de restricţie pe care le-am luat în CNSU, respectiv în şedinţa de Guvern. Structurile noastre au verificat la sfârşitul săptămânii trecute 250.000 de cetăţeni şi peste 7.000 de operatori economici. Au aplicat 4.400 de sancţiuni şi au întocmit 14 dosare penale. Vom veni cu acel ordin comun, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătăţii, astăzi, cel mai târziu mâine de dimineaţă, dar eu cred că în cursul zilei de astăzi, în care vom explica exact care sunt excepţiile. Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc, este anormal să porţi mască în momentul în care participi împreună cu zece prieteni, maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă”, a declarat Lucian Bode, citat de news.ro.

CNSU a decis, joi seară, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemilogice. În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării. Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, a decis CNSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *