Skip to content
Educație

Ce se întâmplă cu simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională în localitățile carantinate

Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui ordin semnat vineri de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, programate începând din 22 martie, respectiv 29 martie, vor putea fi susținute cu prezență fizică oricând, până cel târziu în 15 mai.

Elevii din localitățile în care rata de a depășit nivelul de 6 la 1000 de locuitori vor putea susține simulările examenelor naționale, cu prezență fizică, după ridicarea carantinei.

Anunțul Ministerului Educației:

Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educației completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, elevii înmatriculati în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare.

De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Ordinul de ministru va fi publicat vineri în Monitorul Oficial

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *