Skip to content
Magazin

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, noi precizări

Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu a precizat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că Biserica va respecta deciziile și reglementările temporare ale autorităților abilitate. Acesta a susținut că slujbele, inclusiv slujba de Înviere, vor fi oficiate în continuare, iar postul Trinitas TV va transmite în direct la nivel național.

„Nu pot decât să vă reconfirm că Biserica, ca toate instituțiile importante din Romania, va respecta deciziile și reglementările temporare ale autorităților abilitate.

Este limpede că slujbele, inclusiv slujba de Înviere, vor fi oficiate în continuare. Trinitas TV va transmite în direct la nivel național toate slujbele pascale și prepascale. Ne rugăm și avem speranța ca inclusiv viața comunitară liturgică va reveni foarte curând pe făgașul ei firesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu.

Precizările lui Bănescu vin în contextul în care ministrul Sănătăţii a spus, vineri, într-o declarație de presă, referitor la potențiala organizare a slujbelor religioase în noaptea de Înviere că „suntem într-o stare de urgenţă în care izolarea şi distanţarea socială sunt foarte importante”.

445 de noi cazuri de coronavirus în România

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 3.183 vineri, cu 445 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, conform Grupului de comunicare strategică.

Anunțul privind numărul de îmbolnăviri a fost făcut inițial de ministrul Sănătății. Astfel, potrivit ministrului, în România au fost confirmate 3.183 de cazuri de coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent, a spus Tătaru.

DETALII AICI: Ministrul Sănătății anunță că România are trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva

 

1 comentariu la “Ce se întâmplă cu slujba de Înviere. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, noi precizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *