Skip to content
Politică

Ce se mai aude despre plagiatele lui Ponta, Oprea şi Tobă? Noul ministru al Educaţiei ia atitudine

Ce se mai aude despre plagiatele lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Petre Tobă? Adrian Curaj, noul ministru al Educaţiei Naţionale, ia atitudine în legătură cu aceste subiecte.

Într-un interviu publicat, joi, de hotnews.ro, demnitarul a declarat că universitatile vor fi cele care vor acorda si, in consecinta, vor putea sa retraga o diploma de doctorat. Fiecare teza va fi analizata obligatoriu printr-un soft anti-plagiat la nivelul universitatii, iar, procedural, intregul proces de acordare a diplomei va fi supervizat de CNATDCU. In cazul unei suspiciuni care nu va putea fi inlaturata de universitate, analiza de plagiat va fi realizata de experti romani si straini, intr-o comisie alcatuita de CNATDCU. Acesta este, pe scurt, noul mecanism de verificare a plagiatelor, potrivit lui Adrian Curaj.

Oficialul a explicat ca o echipa de specialisti se ocupa in detaliu de finalizarea acestui mecanism. Ce se va intampla cu verdictele de neplagiat date deja de Consiliul de Etica revocat, in cazurile Ponta sau Oprea? „Universitatile vor analiza, universitatile vor lua decizii”, a afirmat ministrul. Identic, in cazul ministrului Petre Toba, vom astepta verdictul de la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”.

3 comentarii la “Ce se mai aude despre plagiatele lui Ponta, Oprea şi Tobă? Noul ministru al Educaţiei ia atitudine

  1. In loc sa asteptam un raspuns veridic de la persoanele indreptatite sa prezinte un rezultat, noi vorbim de plagiat. La fel s-a intamplat cu Oprea si in cazul politistului mort, acesta nefiind anchetat in procesul ce se afla in desfasurare.

  2. Sunt de parere ca altii fac fapte mult mai grave…si nu platesc pentru asta …hai sa vedem ca Romania e deficitara in ceea ce inseamna educatie…suntem la pamant!!!

  3. Noul ministru al Educaţiei Naţionale ar trebuii sa se gandeasca la o noua programa scolara….daca vrea o Romanie desteapta !! Nu sunt manuale in scoli …. nu avem scoli in unele sate ….si el ia atitudine cu plagiatura…offff….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *