Skip to content
Politică

Ce se mai aude despre revocarea Laurei Kovesi? Tudorel Toader: Le va fi greu!

reperis.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit luni din nou despre revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Guvernantul a declarat luni că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă, „instant”, când au avizat negativ propunerea de revocare a lui Kovesi, dar a apreciat că acelorași procurori le este acum greu să își motiveze decizia, scrie Mediafax.

„Va merge (la Preşedinţie -n.r.) imediat ce va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, aşa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puţin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmaţiile pe care le-am făcut şi pe care mi le menţin. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul și-a iterat acuzaţiile la adresa Codruţei Kovesi.

„Uniunea se adresează Poloniei, cerând imperativ să respecte statul de drept, să respecte hotărârile deciziile Curţii Constiuţionale. Deci este grav, indiscutabil, dacă într-o ţară nu se respectă hotărârile Curţii Constituţionale şi s-a ajuns la acaestă tensiune între Polonia şi Uniunea Europeană. Respectând proporţiile, coborând la nivelul naţional, de exemplu, cred că este greu să explici faptul că un demnitar încalcă în jumătate de an de trei ori Constituţia, generează trei conflicte juridice de natură constituţională (al treilea de respingere: e adevărat). Faci o astfel de constatare după care pe autorul acelor încălcări să-l feliciţi?” a punctat Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *