Skip to content
Politică

Ce se trece cu vederea despre desființarea DNA și DIICOT. Rădăcini tehnocrate

VreauDreptate
" "

Desființarea DNA și DIICOT are rădăcini tehnocrate. Vedeți, în cele ce urmează, ce detaliu se trece cu vederea privind acest scenariu.

Jurnalistul Rareş Bogdan a anunţat miercuri seară, la Realitatea TV, că vineri DNA şi DIICOT vor fi desfiinţate, potrivit informaţiilor venite pe surse.

" "
" "

Ideea a fost preluată rapid de presă, tensionând spiritele în fața acestui scenariu: decizia extremă a guvernului Grindeanu  în lupta împotriva statului de drept, prin contopirea DNA și DIICOT într-o singură instituție.

Potrivit surselor, noua instituție, care va avea prerogative în materie de anticorupție și antiterorism, ar putea fi condusă de Oana Schmidt-Hăineală, numită recent secretar de stat în Ministerul Justiției.

CITIȚI ȘI: Rareș Bogdan, ipoteză uluitoare: Vineri, DNA şi DIICOT vor fi desfiinţate

CITIȚI ȘI: Exploziv! Guvernul pregătește lovitura de grație: DNA și a DIICOT, o singură instituție SURSE

CITIȚI ȘI: Oana Hăineală (fostă șefă a CSM) intervine: Comasarea DNA cu DIICOT este o mizerie!

Acest scenariu nu este însă unul nou, ci are rădăcini “tehnocrate”. Raluca Prună, pe vremea când a fost minsitru al Justiției, declara că DNA si DIICOT ar putea fi, in viitorul nu foarte apropiat, reunite intr-o singura structura.

„Am făcut din DIICOT, instituțional vorbind, exact ceea ce este și DNA-ul. Și am făcut asta în considerarea unei viziuni mai largi, întrucât, nu știu, este de presupus că în 10 ani, nu știu, într-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil că vor fi reunite într-una singură. Rămâne de văzut cum evoluează societatea românească. (…) Un tip de Parchet Antimafia, care se ocupă și de corupție și de crimă organizată, dar repet, este un orizont pe un termen foarte lung”, a declarat Raluca Prună, în noiembrie 2016, la Adevărul live.

Cu toate acestea, Prună a încercat să liniștească apele, insistand să se inteleaga că nici nu a anunțat desființarea iminenta a DNA si DIICOT și nici unificarea iminentă a celor două structuri:

“Cate ceva despre manipularea desantata, fara scrupule si fara atentie functionala la semnificatia cuvintelor. Puteti vedea in parte din ‘presa’ sau la ‘formatorii’ de opinie care reactioneaza la un enunt despre o viziune posibila, dar si probabila, pe termen foarte lung. 10 ani plus.

Nu am anuntat desfiintarea DNA si DIICOT, nici reunirea lor iminenta. Dimpotriva, am facut un pas necesar dand DIICOT exact ce are si DNA.

Ce este cel mai amuzant este ca marii aparatori ai celor doua structuri de parchet sunt cei care le-ar vrea desfiintate si care adesea le critica. Eu am facut pentru DNA si DIICOT, nu am vorbit ca un chibit cu pretentii de game changer.

Ma intreb daca nu exista alte teme de campanie. Si va indemn sa votati ca sa dam delete unui altfel de mediu fumigen si toxic.

Nu pot ei manipula cand putem noi judeca”, a scris Raluca Pruna pe pagina sa de Facebook.

Dacă scormonim mai mult în trecut, observăm că tot jurnalistul Rareș Bogdan a lansat această “profeție” în aprilie 2016, declarând că “se pregătește deființarea DNA”

Totuși, amintim că realizatoriul emisiunii “Jocuri de putere” a avut o un alt scenariu care s-a adeverit, profețindu-l pe Dacian Cioloș ca prim-ministru.

”Este un plan diabolic pus la cale de cei care nu mai suportă ce se întâmplă din punctul de vedere al curăţeniei, al asaltului justiţiei. (…) următorul pas, care nu e doar scenariu în mintea acestor oameni: suspendarea preşedintelui Iohannis. Preşedinte interimar devine automat Tăriceanu, după care vine organizarea de alegeri cu Victor Ponta candidat. Mult mai important decât toate aceste mutări de nume şi persoane este desfiinţarea DNA. Nu este o sperietoare, ci este o realitate în minţile celor care nu mai rezistă la presiunea justiţiei. Aceşti oameni au ajuns să spună: „Noi sau ei”, este singura lor viziune”, a explicat Rareş Bogdan, la Realitatea TV.

***

În linii mari, situația este una cu nuanțe de gri: PSD, în momentul în care e acuzat privind intenția de reorganizare „pe ascuns” a DNA și DIICOT, poate arăta cu degetul spre tehnocrați, în special spre fostul ministru al Justiției, Raluca Prună.

 

 

 

" "

1 comentariu la “Ce se trece cu vederea despre desființarea DNA și DIICOT. Rădăcini tehnocrate

  1. Ca să fiu perfect sincer, ținând cont de numeroasele abuzuri pe care DNA le-a săvârșit în timp, culminând cu nebunia declarată azi-noapte, accea că ar cerceta miniștrii și angajați ai guvernului pentru că și-au permis să lanseze o ordonanță de urgență; ținând cont de aceste lucruri, nu numai că nu m-ar deranja desființarea DNA, ci aș îmbrățișa-o și aș srijini-o complet.
    Din păcate sunt perfect conștient că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, pentru că o parte din lumea politică s-a folosit în mod pervers de această instituție, iar cealaltă parte este mult prea fricoasă pentru a recunoaște măcar cât de murdar a devenit acest DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *