Skip to content
Politică

Banii din bunurile confiscate, împărțiți la ministere. Prună a făcut ANUNȚUL

huff.ro
" "

Sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate – care până la 31 octombrie se ridicau la aproximativ 21 de milioane de lei – urmează a fi împărțite către ministere și ONG-uri, a declarat, luni, ministrul Justiției, Raluca Prună, la lansarea site-ului Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

„Ceea ce avem astăzi pe site sunt două informații esențiale. În primul rând, avem astăzi, cu sprijinul ANAF, o sumă rezultată din valorificările bunurilor disponibilizate, care este de aproximativ 21 de milioane de lei, ceea ce înseamnă peste patru milioane de euro. Această sumă (…) urmează a fi împărțită, potrivit unor dispoziții din lege, în procente: 20% pentru Sănătate, 20% pentru Educație, câte 15% pentru Ministerul Finanțelor, Justiției și cel de Interne, și există și un procent de 15% care este prevăzut pentru reutilizarea în scop social a sumele, deci pentru ONG-uri cu alte cuvinte”, a precizat Raluca Prună, informează agerpres.ro.

" "
" "
  Potrivit acesteia, o altă informație foarte importantă care este publicată în mod transparent este lista imobilelor confiscate, care sunt pe site, cu adrese, aceste bunuri imobile urmând a fi reutilizate la propunerea Agenției.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *