Skip to content
Politică

Ce se va întâmpla cu certificatul verde. Marcel Ciolacu: Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu

Inquam Photos/George Calin

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că actuala coaliţie s-a dovedit una eficientă, precizând că intrarea social-democraţilor la guvernare a reprezentat şi o stabilitate politică. Liderul PSD a menţionat că sunt multe lucruri care au fost ratate în ultimii doi ani, inclusiv vaccinarea.

Va fi un an greu. Prin determinare cred că îl vom depăşi cu bine. Coaliţia s-a dovedit eficientă, în două săptămâni am avut un buget predictibil şi este important pentru stabilitatea macroeconomică să ai bugetul până la 1 ianuarie.

 

 

Nu am ţinut cont de sondajele de opinie, de anumite previziuni că va scădea PSD, că ce greşeală face, ne-am asumat intrarea la guvernare şi cred că am făcut bine. Ne-am arătat şi forţa politică şi faptul că suntem un partid responsabil.

Ce este greu e faptul că PSD şi-a asumat ministerele cele mai complicate, cum e Ministerul Sănătăţii. Nu e depăşită pandemia, cum au spus unii că am învins pandemia. Văd o schimbare totală de abordare, promisă de PSD, acum prin vocea dlui doctor Rafila.

Să ştiţi că venirea PSD la guvernare a reprezentat şi o stabilitate politică evidentă şi o speranţă, dar cel mai greu e să recâştigi încrederea românilor. Sunt foarte multe lucrri ratate în ultimii doi ani, inclusiv vaccinarea, bâlbele din valul 1 ţi 2. Sperăm că acele momente să fie depăşite”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

Certificatul verde la locul de muncă, șanse minime de adoptare

Șeful Camerei Deputaților a explicat că între PSD, PNL și UDMR încă nu există un consens la certificatul verde pentru orice activitate, iar PSD nu este de acord nici măcar cu vaccinarea obligatorie a medicilor.

Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, științifică, nu cu o abordare dură. O propunere legislativă, Stop Covid, fundamentată științific – în momentul în care se mărește rata, ca să stopăm, mai ales la ATI.

Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, trebuie să vedem cât de constituțional este. Am vorbit și despre mijloacele de transport în comun, câte persoane pot merge, ca să nu fie înghesuială. Este evident că valul nu îl putem stopa. Nu cred că trebuie să punem presiune pe români ca să se vaccineze. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua și preveni.

În acest moment nu am ajuns la un consens în coaliție pentru certificatul verde, nici cu obligarea medicilor de a se vaccina. Cred că e cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ. Nu știu când am mai avea timp să intervenim pentru acest val 5. Certificatul verde există. Sunt alte măsuri, nu cred că se va ajunge la lockdown”, a mai spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *