Skip to content
Politică

Ce se va întâmpla cu liberalii ”rebeli” care au votat pentru Guvernul Cioloș în Parlament: ”Probabil că nu vor mai face parte din structurile politice”

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, politologul Andrei Ţăranu, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, susține că deputații PNL Violeta Alexandru și Alexandru Kocsis au votat pentru Guvernul Cioloș, în ciuda liniei impuse de partid, pentru că știau că ”nu vor mai face parte din structurile politice în perioada următoare”.

„Liberalii care au votat pentru Guvernul Cioloș probabil că nu vor mai face parte din structurile politice în perioada următoare, motiv pentru care chiar dacă vor rămâne în PNL sau în alt grup își pot permite să acționeze independent și pot avea atitudini politice mult mai libere decât cele care sunt impuse de niște partide organizate.

Votul lor a fost un vot rațional. Toată lumea își dorește un guvern stabil și asta cât mai repede și în aceste condiții a predominat rațiunea și mai puțin presiunea pe care o pune o structură formală de partid în Parlament”, susține Andrei Țăranu.

Deputații Violeta Alexandru și Alexandru Kocsis sunt doi dintre parlamentarii PNL care au votat miercuri pentru guvernul propus de Dacian Cioloș. Guvernul Cioloș a fost respins cu 184 de voturi „împotrivă” și doar 88 de voturi „pentru”, însă, deoarece USR are doar 80 de parlamentari, a fost limpede că a primit voturi și de la alte partide.

Felul în care au votat Violeta Alexandru și Alexandru Kocsis a fost făcut public chiar de ei. Violeta Alexandru, deputat PNL de București, a arătat într-o postare pe Facebook că a votat pentru Guvernul Cioloș pentru că a luat în serios propunerea președintelui Klaus Iohannis și pentru că, în opinia ei, greșeli au făcut și PNL, și USR.

Alexandru Kocsis, deputat PNL de Iași, a declarat motivele pentru care a votat Cabinetul Cioloș: pentru că nu a avut altă opțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *