Skip to content
Politică

În ce situații își va anunța Victor Ponta demisia

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că ar demisiona din postul de preşedinte în cazul în care Traian Băsescu ar forma o coaliţie majoritară în Parlament şi ar avea astfel dreptul să fie numit prim-ministru, caz în care decretul de numire ar fi semnat de preşedintele Senatului.

„Dacă Băsescu va conduce o coaliţie care are 50% din Parlament, are dreptul să fie prim-ministru, pentru că aşa au votat oamenii, şi atunci aş spune că demisionez, vine preşedintele Senatului şi îl numeşte pe Băsescu. Aş demisiona pentru că sunt convins că Băsescu ar fi un prim-ministru foarte rău „, a spus Ponta la RTV.

El a adăugat că, personal, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu îl va numi pe Traian Băsescu în postul de prim-ministru.

O altă ipostază în care Ponta și-ar depune demisia este aceea în care monarhia ar fi preferată de majoritatea românilor, în cadrul unui referendum național.

”Cred că majoritatea românilor sunt pentru forma de republică, dar și monarhia are o mare atractivitate. Eu cred că trebuie să avem un referendum pe această temă în timpul mandatului meu”, a explicat prezidențiabilul PSD.

3 comentarii la “În ce situații își va anunța Victor Ponta demisia

  1. Jocuri de putere…va intimidati unul pe altul si singurul lucru pe care il faceti este sa creati o imagine defavorabila tarii…ne-am saturat de voi doi!Ne-ati nenorocit tara… ati furat si ati mintit toti romanii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *