Skip to content
Politică

Ce solicitări a avut Dragnea la consultările cu Iohannis: Președintele nu respinge această propunere

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că a avut mai multe propuneri catre presedintele Iohannis, în vederea stabilirii unui nou Guvern.

Liviu Dragnea a spus că-și dorește un alt mod de a realiza consultările cu celelalte partide în vederea formării unui nou Guvern, iar președintele nu a respins propunerea social-democraților.

„Am considerat, poate pentru prima data, ca nu este eficient sa vorbim astazi despre o persoana sau alta care sa ocupe functia de premier. I-am propus presedintelui sa avem o altă abordare a modului cum se desfasoara aceste consultari si discutii. Sa stabilim de comun acord si tinand cont de ceea ce cer cei care au iesit in strada si celelalte milioane de romani, sa ne stabilim care ar fi obiectivele economice, sociale si politice care ar trebui atinse in perioada urmatoare: asigurarea functionarii institutiilor statului si a econimiei, asigurarea functionarii statului de drept si a independentei justitiei, asigurarea functionarii spitalelor, a scolilor, a insitutiilor care asigura siguranta cetatenilor. 

Am putea evita procedura standard, în care preşedintele se întâlneşte cu fiecare partid în parte, îşi conturează un punct de vedere, face o nominalizare a unei persoane, care merge la fiecare partid, să ceară sprijin, care vine în Parlament cu un program de guvernare şi putem prelungi criza. Din câte am văzut, preşedintele nu respinge aceasta propunere. Aşteptăm cu interes primele concluzii ale preşedintelui şi părerea celorlalte forţe politice”, a declarat Dragnea.

Todată, Liviu Dragnea ținut să precizeze că premierul interimar Sorin Cîmpeanu „va fi respectat de către toți miniștrii PSD prezenți în Guvern”.

„E putin probabil ca presedintele sa vina cu o astfel de varianta”, a comentat președintele PSD în momentul în care a fost întrebat despre posibilitatea unui premier liberal.

 

1 comentariu la “Ce solicitări a avut Dragnea la consultările cu Iohannis: Președintele nu respinge această propunere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *