Ce spun elevii despre proba la Română, la BAC? „Exercițiul de argumentare a fost greu”

Sursa foto: Pixabay

Ce părere au elevii despre subiectele de anul acesta, de la proba de Limba română, din cadrul Bacalaureatului? Absolvenții de clasa a XII-a ne-au spus cum li s-a părut subiectul.

Absolvenții clasei a XII-a au susținut astăzi proba la Limba și literatura română, în cadrul examenului de Bacalaureat.

Newsweek România a întrebat câțiva elevi și o profesoară de limba și literatura română ce părere au despre subiectele de anul acesta.

Elevii de la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani au spus că au fost mulțumiți după examen, dar că a avut o dificultate mai mare subiectul I.B., la care cerința a fost scrierea unui text în care să argumenteze dacă emoțiile influențează sau nu sinceritatea exprimării, pe baza unui fragment dintr-o operă literară, la prima vedere. De asemenea, elevii au trebuit să argumenteze, folosind și un exemplu din experiența personală sau culturală.

„Am scris la eseu foarte bine. În schimb, tema de argumentare a fost grea. Sunt sigură doar pe jumătate din ea”, ne-a spus o elevă de la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani.

„Mi s-a părut greu de conceput un argument”, ne-a transmis o altă elevă, despre același exercițiu.

Pe de altă parte, un alt elev ne-a spus că a reușit să argumenteze cu ușurință la acest subiect.

Cât despre subiectul III, unde elevii de la real au avut de scris un eseu în care să scoată în evidență particularitățile unei nuvele, iar cei de la uman au avut de caracterizat un personaj literar, tot dintr-o nuvelă, unii dintre elevi nu se așteptau să primească acest subiect.4

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: