Ce spun oficialii de la Casa Albă cu privire la prăbușirea avionului lui Prigojin. Ce informații a primit Joe Biden

Sursă foto: The White House
Sursă foto: The White House

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, a declarat miercuri seara că oficialii americani urmăresc rapoartele despre prăbușirea avionului la bordul căruia s-ar fi putut afla șeful Wagner Evgheni Prigojin.

„Dacă se confirmă, nimeni nu ar trebui să fie surprins. Războiul dezastruos din Ucraina a dus la o armată privată care marșează asupra Moscovei, iar acum – s-ar părea – asta”, a spus Watson, potrivit ABC News.

Președintele Joe Biden a fost informat despre accidentul aviatic din Rusia, potrivit Casei Albe.

Un avion care i-ar aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar fi prăbușit în regiunea rusă Tver, miercuri după-amiază, în jurul orei 18:40.

„Bucătarul lui Putin” s-ar fi aflat la bord, potrivit agenției de presă ruse Tass, informație susținută și de BBC. Printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, potrivit New York Times.

Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei raportează că la bord se aflau 10 persoane, dintre care 3 membri ai echipajului și, potrivit informațiilor preliminare, toți au murit.

Cadavrele a opt persoane au fost găsite la locul prăbușirii avionului Embraer în regiunea Tver, au declarat serviciile de urgență pentru RIA Novosti, conform gandul.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL