Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu va fi eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu.
„Nu sunt vinovat și sunt sigur că timpul va demonstra că nu sunt vinovat. Merg în instanță și instanța va decide dacă am fost închis sau nu pe nedrept. A fost o perioadă foarte urâtă, pe care nu vreau să mi-o amintesc în viața mea și cred că începând de astăzi s-a încheiat”, a spus Duicu la ieșirea din închisoare.
ICCJ a respins contestaţia procurorilor DNA la decizia similară luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
Miniștrii USRPLUS fug de responsabilități în pandemie. Ministerele, împărțite în urma unor înțelegeri secrete
Cabinetul Cîțu, bilanț la 30 de zile de la preluarea mandatului. Marile probleme ale guvernanților
Un an pierdut pentru educația din România! Victor Negrescu (PSD): Tot ce s-a făcut a fost eronat
Ministerul Sănătăţii: Nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus, depistaţi pozitiv la testul RT-PCR
Raed Arafat tranşează lucrurile privind eficacitatea măştilor de protecţie în pandemie
Astfel, Adrian Duicu, precum şi fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, cercetaţi în acelaşi dosar, vor părăsi arestul, unde se află din 4 aprilie.
La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.