Skip to content
Politică

Ce spune Adrian Duicu despre viața din închisoare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu va fi eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a decis, definitiv, înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu.

„Nu sunt vinovat și sunt sigur că timpul va demonstra că nu sunt vinovat. Merg în instanță și instanța va decide dacă am fost închis sau nu pe nedrept. A fost o perioadă foarte urâtă, pe care nu vreau să mi-o amintesc în viața mea și cred că începând de astăzi s-a încheiat”, a spus Duicu la ieșirea din închisoare.

ICCJ a respins contestaţia procurorilor DNA la decizia similară luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Astfel, Adrian Duicu, precum şi fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, cercetaţi în acelaşi dosar, vor părăsi arestul, unde se află din 4 aprilie.

La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *