Skip to content
Politică

Ce spune avocatul Lucian Bolcaș despre arestarea lui Vanghelie

Avocatul Lucian Bolcaș a declarat, sâmbătă dimineața, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că arestarea preventivă a primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie se justifică legal și moral.

În același timp, avocatul a mai transmis că persoanele care au eșuat să-l ancheteze până acum pe Marian Vanghelie și cele care i-au permis să ajungă la vârful puterii politice poartă și ele, la rândul lor, o culpă morală.

„Este o decizie justă și moral și juridic. Asta și doar dacă pui față în față situația financiară a lui Vanghelie cu situația din sectorul 5”, a declarat Bolcaș.

Totodată, avocatul Bolcaș a arătat că Vanghelie „are mijloace și BANI de a influența cursul acestei anchete”.

„Arestul preventiv scutește ancheta de ingerințele lui Marian Vanghelie care, de altfel, s-au manifestat și în poziția unor martori care au dat declarții mincinoase până prezent”, a mai declarat avocatul.

„Acuzațiile aduse sunt toate grave, în măsura în care se confirmă, toate atârnă juridic greu în ceea ce privește o eventuală pedeapsă. Ceea ce este mai important este acuzația morală care se aduce celor care ani de zile l-au lăsat să desfășoare această activitate și s-au trezit peste noapte să-l ancheteze, deși o serie întreagă de lucruri era sesizată de multă vreme de mass-media și opinia publică. O a doua acuzație foarte gravă este adresată celor care l-au lăsat să acceadă în ierarhii politice”, a conchis Bolcaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *