Skip to content
Politică

Ce spune Băsescu despre aderarea la Schengen și Euro. Când vor posibile acestea

" "

În cadrul lucrărilor școlii de vară a tinerilor PMP-iști de sâmbătă, președintele Băsescu, a răspuns la întrebările din partea publicului, privind aderarea la spațiul Schengen și la zona euro.

Astfel, Traian Băsescu a declarat că speră ca „in octombrie sa putem sa obtinem o decizie favorabila legata de intarea in spatiul Schengen cu aeroporturile”.

" "

„Este ultimul meu obiectiv ca Romania sa inceapa procesul de aderarea la spațiul Schengen si sper, ca in octombrie, sa putem sa obtinem o decizie favorabila legata de intarea in spatiul schengen cu aeroporturile, sper. Dupa obiectivul pe care le-am avut pentru  NATO, acesta mi se pare, de asemenea, un obiectiv extrem de important”, a transmis Băsescu.

Totodată, referitor la aderarea la zona euro, președintele Traian Băsescu a transmis că acest lucru se va realiza în 2019.

„In 2019 (n.r.: trecerea la euro). In momentul de fata, România cam indeplineste criteriile de la Maastricht. Problema este ca trebuie sa ai cel putin 2 ani in anticamera zonei euro, in care sa arati ca esti intr-o situatie macroeconomica stabilizata”, a mai afirmat Traian Băsescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *