Skip to content
Politică

Ce spune Băsescu despre aderarea la Schengen și Euro. Când vor posibile acestea

În cadrul lucrărilor școlii de vară a tinerilor PMP-iști de sâmbătă, președintele Băsescu, a răspuns la întrebările din partea publicului, privind aderarea la spațiul Schengen și la zona euro.

Astfel, Traian Băsescu a declarat că speră ca „in octombrie sa putem sa obtinem o decizie favorabila legata de intarea in spatiul Schengen cu aeroporturile”.

„Este ultimul meu obiectiv ca Romania sa inceapa procesul de aderarea la spațiul Schengen si sper, ca in octombrie, sa putem sa obtinem o decizie favorabila legata de intarea in spatiul schengen cu aeroporturile, sper. Dupa obiectivul pe care le-am avut pentru  NATO, acesta mi se pare, de asemenea, un obiectiv extrem de important”, a transmis Băsescu.

Totodată, referitor la aderarea la zona euro, președintele Traian Băsescu a transmis că acest lucru se va realiza în 2019.

„In 2019 (n.r.: trecerea la euro). In momentul de fata, România cam indeplineste criteriile de la Maastricht. Problema este ca trebuie sa ai cel putin 2 ani in anticamera zonei euro, in care sa arati ca esti intr-o situatie macroeconomica stabilizata”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *