Skip to content
Politică

Ce spune Băsescu despre unirea României cu Republica Moldova: „Vă spun: România se poate reface!”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost prezent, duminică, la ședința PMP care a avut loc la Bascov, unde a vorbit despre reuniunea României cu Republica Moldova.

Astfel, Traian Băsescu este de părere că mulți dintre cetățenii Republicii Moldova au cetățenie română, inclusiv oameni din guvernul de la Chișinău.

„Refacerea integrității teritoriale e demnă de un partid care vrea să facă ceva, un partid care vrea să scrie istoria țării. Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali și nu putem sta la nesfârșit așa cum au hotărât ei. Acesta e obiectivul pe care eu cred că trebuie să și-l propună PMP după ce România a intrat în NATO și UE”, a declarat fostul președinte.

„După evenimentele din Ucraina, UE nu e pregătită pentru noi extinderi către est și s-a văzut că Federația Rusă nu e pregatită să accepte extinderea UE dincolo de frontierele actuale. Și atunci noi, romanii, PMP, românii din Republica Moldova trebuie să înțeleagă că singurul drum european al Republicii Moldova este direcția București.

Dar astăzi eu, fost președinte al României de zece ani, privesc cu drag la frontiera de est. Vă spun: România se poate reface. Nu este un gând utopic. Uitați-vă la tinerii care sunt azi în piață. Cer unire cu România. Tinerii pe stradă îți spun să ne unim. Și să știți că și generația celor care au fost în România este o generație care susține unirea. Cei rusificați încă nu sunt convinși, dar le place să circule cu cetățenie română. Lucrurile se mișcă, este momentul sa le și împingem în direcția în care trebuie să meargă”, a mai declarat fostul șef al statului, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *