Cazanciuc, despre amnistie și grațiere

Robert Cazanciuc, ministrul Justiție, a declarat astăzi că amnistia şi graţierea pot fi o soluţie pentru supra-aglomerarea din sistemul penitenciar, dar că o lege în acest sens trebuie adoptată „dacă există un acord social”. 

„Pentru supraaglomerarea din sistemul penitenciar românesc poate fi o soluţie. O soluţie de amnistiere, de graţiere, cum s-a întâmplat în multe state europene, trebuie adoptată dacă există un acord social, dacă aproape toată lumea este de acord cu asemenea măsură şi, evident, decizia aparţine Parlamentului”, a declarat miercuri Robert Cazanciu. 

Întrebat dacă Ministerul Justiţiei şi Guvernul îşi vor schimba poziţia cu privire la Legea amnistiei şi graţierii, Robert Cazanciuc a precizat că ministerul pe care îl conduce a dat un aviz negativ „pe un proiect concret”, potrivit agerpres.

„Eu am spus, de fiecare dată, că noi am dat un aviz negativ pe un proiect concret, aşa cum a fost gândit la un moment dat de iniţiatori. Dacă altcineva o să iniţieze un alt proiect, o să vedem, de asemenea, în concret, ce aviz vom da”, a mai afirmat Cazanciuc. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: