Skip to content
Politică

Ce spune Ciolacu despre absenţa lui Cîţu din delegația oficială care a vizitat Ucraina: „A fost informat şi preşedintele României”

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a afirmat, joi, la sediul partidului, despre absenţa lui Florin Cîţu, preşedintele Senatului, din vizita oficială efectuată în Ucraina, împreună cu premierul, că a fost o decizie pe care a luat-o împreună cu premierul. Nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României, a mai spus Ciolacu, precizând că şeful Executivului a avut mandat de la şeful statului pentru această vizită. Liderul PSD a mai spus că l-a informat pe Cîţu despre plecare cu câteva ore înainte.

„A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având şi mandat de la preşedinte şi a fost un semnal clar pentru că, atât eu cât şi premierul, în afară de funcţiile de preşedinte al Camerei şi cea de prim-ministru, eu sunt preşedintele PSD iar domnul premier este preşedintele PNL, şi a fost un semnal (..) Parlamentul României reprezintă voinţa poporului şi am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind împreună, de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că a avut o discuţie cu Florin Cîţu, telefonică, înainte de a pleca împreună cu premierul, cu câteva ore înainte de vizită.  Marcel Ciolacu a mai precizat că a spus iniţial că va merge cu Florin Cîţu în vizită pentru că amândoi fuseseră invitaţi şi era normal. ”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu premierul”, a mai afirmat el.

Ciolacu a spus, întrebat de ce nu a mers şi Florin Cîţu împreună cu ei, că acesta a avut un program diferit, împreună cu preşedintele Parlamentului din Elveţia, Macedonia şi cu premierul Bulgariei, din informaţiile pe care le avea.

„Sunt ferm convins că a avut un mandat din partea Senatului”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă Cîţu a avut mandat de la preşedintele României pentru această deplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *