Skip to content
Politică

Ce spune Corina Creţu despre corupţie

Comisarul desemnat pentru politicile regionale, Corina Creţu, a trecut printr-o audiere de trei ore în comisia Parlamentului European. Corina Creţu şi-a ţinut discursul de deschidere în limba engleză, după care a răspuns întrebărilor în limba română.

Imediat după audiere, coordonatorii grupurilor politice au hotărât sa-i dea aviz pozitiv, care va fi trimis ulterior preşedintelui PE, Martin Schulz.

Totodată, pe tot parcursul audierilor, Corina Creţu a insistat asupra faptului că nu va tolera corupţia.

„Nu trebuie să facem absorbție doar de dragul absorbției, ci doar dacă aceste programe sunt de calitate. (…) Mă îngrijorează acest criteriu de viteză, de a lăsa deoparte criteriul calității numai pentru a arăta că noi cheltuim repede banii”, a declarat Corina Creţu.

Aceasta a menţionat de existenţa unei solicitări din partea preşedinţiei italiene a UE de extindere a perioadei de implementare a fondurilor 2007-2013 până după anul 2015, însă nu a spus dacă o susţine sau nu.

La întrebarea privind modul în care aceasta va sprijini minoritatea romă prin politica de coeziune, aceasta a răspuns că atenţia trebuie să fie axată pe grupurile marginalizate.

„Problema minorității rome este o problemă europeană (…) Este o problemă de care trebuie să scăpăm, să creștem nivelul de educație al acestei comunități și să găsim o abordare integrată”, a declarat Corina Crețu.

Nu în ultimul rând, Creţu a declarat că prioritatea sa este de a asigura că va maximiza contribuţia politicii regionale la crearea de locuri de muncă şi creştere economică. De asemenea, a menţionat faptul că această politică va fi extrem de importantă pentru priorităţile Comisiei Europene în domeniul inovării, a IMM-urilor şi al pieţei unice digitale.

Audierile comisarilor desemnaţi se încheie pe data de 7 octombrie, iar dacă toţi primesc aviz pozitiv, votul în plenul Parlamentului European pentru viitoarea comisie va avea loc la data de 22 octombrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *