Ce spune despre Nicușor Dan fostul antrenor al echipei SUA la Olimpiada de Matematică

Un profesor al universităţii americane Carnegie Mellon, fost antrenor al echipei SUA la Olimpiada Internaţională de Matematică, afirmă despre Nicuşor Dan că este „o persoană remarcabilă, un super-geniu al rezolvării problememlor de matematică”, dar şi un om „amabil şi prietenos”, „ager la minte”, angajat să-şi folosească geniul pentru a rezolva probleme pentru societate, înţelegând natura umană. Universitarul mai spune că noul preşedinte ales al României este „o persoană cu picioarele pe pământ”, „foarte atentă” şi care „ascultă cu adevărat” pentru a afla „perspectiva” interlocutorului său. În opinia profesorului, lumea are nevoie de „mai mulţi oameni care să aspire la construirea inteligenţei analitice, combinată cu inteligenţa emoţională şi carisma de a conduce”.

„Noul preşedinte al României, Nicuşor Dan, este o persoană remarcabilă: un super-geniu al rezolvării problemelor de matematică (de două ori medaliat la Olimpiada Internaţională de Matematică), amabil şi prietenos, angajat să îşi folosească geniul pentru a rezolva probleme pentru societate, înţelegând natura umană. El este, de asemenea, o persoană cu picioarele pe pământ”, afirmă, într-o postare pe pagina sa Facebook, Po-Shen Loh, profesor la Carnegie Mellon University şi fost antrenor al echipei SUA la Olimpiada Internaţională de Matematică.

Profesorul universitar, el însuşi un geniu al matematicii, povesteşte că, în urmă cu cîţiva ani, a „avut şansa” de a-l întâlni pe Nicuşor Dan, în calitate de primar al Bucureştiului, atunci când a dus echipa de matematică a SUA la un concurs în România, graţie antrenorului naţional al olimpicilor români de Matematică, Radu Gologan.

„El (n. red. Nicuşor Dan) a fost prezent la ceremonia de deschidere pentru a face câteva remarci în calitate de primar al Bucureştiului. Am observat că era foarte ager în gândire, dar şi foarte atent şi că asculta cu adevărat pentru a afla perspectiva ta atunci când vorbeai cu el. Îşi dădea timp de gândire să analizeze la modul serios ideile pe care i le prezentai încerca cu adevărat să gândească din perspectiva ta, nu doar dădea mâna şi zâmbea. De asemenea, mi s-a părut o persoană care nu ştia doar matematică, ci ştia cum să facă lucruri din lumea reală, inclusiv partea cea mai complicată: înţelegerea naturii umane”, afirmă Po-Shen Loh.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: