Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce spune europarlamentarul Cristian Bușoi despre vaccinarea obligatorie în România: „O propagandă care a făcut mult rău!”

Facebook

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a declarat că, în opinia sa, ideea privind obligativitatea vaccinării anti-covid, pe modelul Austriei, nu poate fi luată în considerare și în România. „Nu trebuie să dăm apă la moară și mai mult unei propagande care a făcut foarte mult rău românilor”, atrage atenția liberalul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European.

„Nu este o soluție, în mod clar nu. O spun clar și răspicat și nu trebuie să dăm apă la moară și mai mult unei propagande care a făcut foarte mult rău românilor și care are pe conștiință niște vieți care s-au pierdut. Cred că obligativitatea, în sensul în care nu mai ai nici o altă opțiune, nu poate fi luată în calcul. În schimb, susțin măsura prin care vaccinat sau trecut prin boală poți să mergi la distracție, restaurant, locuri foarte aglomerate. Nu vorbim de magazine alimentare, farmacii, spitale, evident. Aici avem altă situație. În schimb, în mall-uri, restaurante este o măsură necesară.

Susțin și măsura prin care la locul de muncă și în instituțiile publice vei intra cu una din cele 3 condiții. Cred că aceste măsuri sunt îndeajuns de corecte, proporționale și eficiente ca să nu ajungem la extrema unei vaccinări obligatorii, forțate, care în mod evident ar genera extrem de multă nemulțumire și efecte pe care nu ni le-am dori”, a declarat Cristian Bușoi, la Puterea Știrilor.

Reacția europarlamentarului PNL vine după ce Austria a anunțat recent că vaccinarea va fi obligatorie de la 1 februarie, aceasta fiind prima țară occidentală care a făcut un astfel de pas și una dintre puținele din lume.

Amintim că România se află pe penultimul loc în ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate în două săptămâni din cauza COVID, potrivit unei statistici realizate în noiembrie de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Totodată, în 14 zile, în România au fost înregistrate 267 de decese la un milion de locuitori. Pe ultimul loc este Bulgaria care are 325 de decese la milionul de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *