Skip to content
Politică

PRIMA reacție a lui Gigi Chiru după ce DNA a început urmărirea penală pe numele său

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie, susţine că va colabora cu anchetatorii pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

”Am luat act de acuzaţiile pe care mi le aduce Direcţia Naţională Anticorupţie. În întreaga mea activitate politică am susţinut activitatea DNA şi, în special, pedepsirea celor care au încălcat legea. Voi colabora cu organele de anchetă pentru a-mi putea demonstra nevinovăţia şi nu mă voi folosi de imunitatea parlamentară pentru a se face lumină în acest caz”, afirmă Gigi Chiru într-un comunicat de presă transmis vineri.

Senatorul PDL a menţionat că nu va mai face declaraţii pe acest subiect până la finalizarea anchetei.

“Apreciez că procedurile judiciare sunt corecte şi mă voi abţine de la a face declaraţii până la finalizarea anchetei. Mi-aş dori ca toţi cei care citesc comunicatul DNA să nu uite să parcurgă şi ultimele rânduri ale acestuia, care spun că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai spune liderul PDL Constanţa.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că senatorul Gigi Chiru este urmărit pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. Senatorul este acuzat că în 2010, când era şeful Inspectoratului în Construcţii Sud – Est, ar fi cerut mită 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme într-un proiect de construcţie de parcuri eoliene în Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *