Skip to content
Politică

Noi explicații ale lui Iohannis despre dosarul cu ANI și decizia Instanței

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a precizat joi seara, în cadrul unei emisiuni la TVR, că dosarul său cu Agenția Națională de Integritate nu îl încurcă, dar el trebuie clarificat, deoarece campania electorală nu este despre acest caz.

„Dacă se discută așa de mult despre acest caz, cred că ar fi foarte important să scăpăm de această discuție, fiindcă campania electorală nu trebuie să fie despre dosarul lui Iohannis cu ANI, fiindcă asta, de fapt, nu interesează pe nimeni, decât senzaționalul cazului, dar fondul cazului nu interesează pe omul de rând și cred că este important să scăpăm de această discuție, să nu mai fie viciată campania electorală de niște teme care sunt folosite de toți contracandidații mei pentru a induce nesiguranța sau pentru a arăta senzaționalul sau altceva”, a declarat Klaus Iohannis.

Prezidențiabilul ACL a arătat că nu este singurul primar prezent în conducerea unei societăți de apă și canalizare și că nu este retribuit pentru această funcție.

„Primarii care au fost și sunt în aceste asociații de dezvoltare și în adunarea generală a acționarilor nu au fost retribuiți pentru această activitate. Ea este pur onorifică, ei nu primesc niciun leu de acolo, dar este clar că trebuie să se implice, fiindcă cine să reprezinte comunitatea într-o chestiune atât de importantă cum este apa și canalizarea?

Nu poate fi trimis un funcționar care nu are putere de decizie! Deci abordarea Ministerului de a solicita să participe primarii acolo este corectă. Primarii au înțeles aceste lucruri și s-au dus, chiar dacă acest lucru a însemnat o muncă suplimentară pentru ei”, a adăugat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *