Skip to content
Politică

Ce spune Klaus Iohannis despre crearea unor centre de comandă NATO în România

Șeful statului Klaus Iohannis a transmis, vineri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, că salută decizia de înființare a unor structuri multinaționale NATO  de comandă în România.

În același timp, președintele a subliniat că România își păstrează angajamentul în calitate de aliat NATO, și anume va crea cele două structuri în limitele calendarului convenit la întrevederea cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg

„Salut decizia luată la Reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor membre NATO privitoare la crearea unor centre de comandă în şase ţări din Flancul Estic al Alianţei Nord – Atlantice, și anume România, Bulgaria, Polonia, Letonia, Lituania și Estonia. Mă bucur, de asemenea, că s-a luat hotărârea ca în țara noastră să se înființeze un Comandament multinațional la nivel de divizie, care va coordona centrele de comandă din România și Bulgaria, asigurând legătura cu Comandamentul Întrunit Aliat de la Napoli. Consolidăm astfel, alături de aliații noștri, apărarea comună pe flancul estic al NATO și al Uniunii Europene. Așa cum am stabilit la întrevederea din ianuarie cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, România își păstrează angajamentul ferm în calitate de aliat NATO și va crea cele două structuri în limitele calendarul convenit.”, a scris Klaus Iohannis pe pagina personală de Facebook.

Sursă foto romanialibera.ro

1 comentariu la “Ce spune Klaus Iohannis despre crearea unor centre de comandă NATO în România

  1. Doamne ce presedinte facebook avem. Cit de orientat este. El se adreseaza pe facebook ;a 300.000 de romini care l-au votat in diaspora si uita de 19.000.000 de romini din tara. De ce dracu facem noi mereu alegeri gresite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *