Skip to content
Politică

Ce spune Klaus Iohannis despre regionalizarea României

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, consideră că regionalizarea României este un proiect esențial și una din restanțele clasei politice.

”Regionalizarea este un proiect esenţial pentru a schimba România şi modul în care funcţionează sistemul politic central-local. Este una dintre restanţele clasei politice. Totuşi, pentru o asemenea reformă administrativă este nevoie de consens. Un preşedinte care trăieşte din conflict, indiferent ce nume poartă, nu va putea niciodată să promoveze un proiect atât de important. Este nevoie de consens şi dialog pentru a face regionalizarea în România.

Ca Preşedinte voi susține reluarea unei discuții serioase cu privire la regionalizare, astfel încât să fie respectat principiul celor trei D: descentralizare, dereglementare şi debirocratizare. Descentralizarea presupune nu numai transfer de competenţe de la nivel central la nivel local, ci şi transfer de resurse. Dereglementarea presupune un just transfer de competenţe decizionale de la nivelul autorităţilor centrale către cele locale.

Debirocratizarea presupune să fim foarte atenţi să nu înmulţim inutil numărul de funcţionari la nivel local”, a declarat Iohannis într-un interviu acordat Titanul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *