Skip to content
Politică

Ce spune MRU despre contextul revenirii sale la SIE. Cum vrea să ne apere de „norii negri” de deasupra Europei

Ce spune MRU despre contextul revenirii sale la SIE. Cum vrea să ne apere de „norii negri” de deasupra Europei.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, în Arad, că se întoarce la conducerea Serviciului de Informaţii Externe „într-un context regional dificil, foarte fluid, în condiţiile în care norii negri se îngrămădesc deasupra Europei”, potrivit bursa.ro.

„Am venit la Arad pentru a-mi lua rămas bun, de la dumneavoastră, de la susţinătorii mei, de la foştii colegi de partid, însărcinarea pe care o am astăzi obligându-mă pe drept cuvânt să nu mai fac districţia între formaţiuni politice, să nu mai existe arădeni şi bucureşteni pentru mine. Obligaţia pe care mi-am asumat-o, depunând jurământul către ţară (a patra oară când mi se întâmplă acest lucru), ţine cont de faptul că nu există decât cetăţeni români şi, deasupra tuturor divergenţelor trecătoare, doar interesul patriei noastre”, a afirmat Ungureanu.

El a vorbit şi despre contextul „atât de dificil, foarte fluid” în care îşi va desfăşura activitatea ca director al SIE.

„A fost şi este foarte onorantă propunerea pe care mi-a făcut-o domnul preşedinte Iohannis, într-un context regional atât de dificil, foarte fluid. În condiţiile în care norii negri se îngrămădesc deasupra Europei, cred, la rândul meu, că este nevoie de un sistem naţional de apărare şi de securitate puternic, bine construit legal, şi, în acelaşi timp, dedicat apărării ţării prin toate mijloacele avute la dispoziţie”, a comentat fostul premier.

Mihai-Răzvan Ungureanu a anunţat că îşi va continua cariera academică, aceasta fiind singura activitate extra-profesională pentru care nu există incompatibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *