Skip to content
Politică

Ce spune Oprescu despre situația critică din Capitală

Jumătate din blocurile din Capitală au rămas fără apă caldă din cauza facturilor neplătite între distribuitori.

Situația a fost creată de datoriile dintre furnizori şi producătorii de agent termic. RADET are datorii la ELCEN, iar aceasta din urmă are datorii la Distrigaz.

„Distrigaz nu a informat cetăţenii despre decizia luată înainte de a reduce presiunea la gaze. Astfel de decizii pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Nici Elcen, nici Distrigaz nu s-au gandit la impactul acţiunilor lor asupra oraşului. Sper să nu fi fost vreo înţelegere între cele două pentru a pune presiune pe Primărie”, a declarat, luni, Sorin Oprescu.

„Primăria şi-a făcut datoria prin Radet de a plăti nu numai consumul, ci şi în plus pentru a acoperi datoriile pe care Elcenul le-a facut”, a adăugat edilul Capitalei.

Reprezentantii ELCEN au aratat ca apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite, incepand de joi, in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

Incepand de marti, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anuntand sambata ca a reluat furnizarea la parametri normali.

Primaria Capitalei a anuntat ca, pentru cantitatile de energie termica cumparate de la ELCEN, in volum de 2.840.000 Gcal, in perioada ianuarie – septembrie 2014, a achitat, alaturi de RADET, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate – 609.907.040 lei.

1 comentariu la “Ce spune Oprescu despre situația critică din Capitală

  1. Alta figura trista care arunca pisica in alte curti cum face de obicei
    Sa ii aduc aminte de mizeriile pe care le-a facut cu SMURDUL
    cind la Paris si la Berna a torpilat cit a putut sistemul SMURD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *