Ce spune Oprescu despre situația critică din Capitală

Jumătate din blocurile din Capitală au rămas fără apă caldă din cauza facturilor neplătite între distribuitori.

Situația a fost creată de datoriile dintre furnizori şi producătorii de agent termic. RADET are datorii la ELCEN, iar aceasta din urmă are datorii la Distrigaz.

„Distrigaz nu a informat cetăţenii despre decizia luată înainte de a reduce presiunea la gaze. Astfel de decizii pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Nici Elcen, nici Distrigaz nu s-au gandit la impactul acţiunilor lor asupra oraşului. Sper să nu fi fost vreo înţelegere între cele două pentru a pune presiune pe Primărie”, a declarat, luni, Sorin Oprescu.

„Primăria şi-a făcut datoria prin Radet de a plăti nu numai consumul, ci şi în plus pentru a acoperi datoriile pe care Elcenul le-a facut”, a adăugat edilul Capitalei.

Reprezentantii ELCEN au aratat ca apa calda nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite, incepand de joi, in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

Incepand de marti, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata catre ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anuntand sambata ca a reluat furnizarea la parametri normali.

Primaria Capitalei a anuntat ca, pentru cantitatile de energie termica cumparate de la ELCEN, in volum de 2.840.000 Gcal, in perioada ianuarie – septembrie 2014, a achitat, alaturi de RADET, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate – 609.907.040 lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL