Skip to content
Politică

Ce spune Ponta despre „marțea neagră”

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, consideră că evenimentele din 10 decembrie anul trecut, zi denumită „marţea neagră”, când în Parlament au fost adoptate o serie de proiecte de legi controversate privind sistemul de justiţie, au reprezentat „o foarte bună operaţiune de propagandă”.

Premierul a răspuns astfel întrebat la Biblioteca Naţională, unde a fost prezent pentru lansarea unei cărţi denumite „STATUL SUNT EU! Un raport asupra politizării justiţiei româneşti”, scrisă de profesorul universitar Alexandru Radu şi lectorul universitar Daniel Buti, ce poziţie are în prezent faţă de „marţea neagră”, când proiecte de legi au fost votate în Parlament într-o procedură netransparentă şi au generat suspiciunea că sunt promovate pentru a salva membri ai Uniunii Social-Liberale cu probleme în justiţie.

„O foarte bună operaţiune de propagandă. Când e operaţiune de propagandă, dai înapoi”, a spus Ponta.

Ziua de marţi, 10 decembrie 2013 a fost numită de către reprezentanţii societăţii civile şi de presă ca „Marţea Neagră”, din cauza adoptării unor legi precum cea a amnistierii unor infracţiuni şi graţierii unor pedepse, parlamentarii fiind acuzaţi că şi-au erijat o „superimunitate”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ponta-despre-martea-neagra-din-2013-o-foarte-buna-operatiune-de-propaganda_1527275.html#ixzz3DaXc9g4h
Follow us: @realitatea on Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *