Skip to content
Politică

Ce spune Ponta despre viitorul premier

" "

Potrivit ultimelor sondajelor, premierul Victor Ponta se situează cel mai bine în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat, fiind candidatul la prezidențiale cu șansele cele mari pentru a ocupa scaunul de la Cotroceni. În cazul în care în luna noiembrie Victor Ponta va lăsa Palatul Victoria pentru Palatul Cotroceni, în Executiv va rămâne un scaun liber.

Premierul este întrebat tot mai des cine ar putea ocupa funcția de prim-ministru în cazul în care el va ajunge președintele României, în condițiile în care sunt vehiculate tot mai multe nume.

" "
" "

”Vreau sa spun ca deocamdată functia de prim-ministru nu este vacanta. In general multi vor sa fie președinti, nu prim-ministru. Daca ajung presedinte voi discuta cu coalitia de guvernare PC, UDMR și UNPR dar si cu PLR si acea persoană, nu neapărat membru al vreunui partid, dar o persoană care are sprijin parlamentar va fi numit. Dati-mi voie sa exclud o persoana: domnul președinte Traian Băsescu. Dacă domnul Băsescu va câștiga alegerile parlamentare din 2016 as demisiona din funcție.

Dacă el va câştiga alegerile parlamentare în 2016 cu majoritate absolută, ceea ce ar însemna că e dorinţa poporului, aş demisiona şi preşedintele interimar l-ar numi pe Băsescu. O conducere politică trebuie să reprezinte cât mai mult din sectoarele societăţii, nu va fi lider PSD. Sistemul constituţional românesc, sper să îl schimbăm în 2015, dar e construit în aşa fel încât dacă premierul şi preşedintele ţării lucrează împreună, poţi mişca ţara. Sper să nu mai avem căsnicii din obligaţie. Azi, dacă vrei să mişti ţara în direcţia bună, premierul şi preşedintele trebuie să lucreze”, a spus Ponta la Adevărul Live.

 Întrebat dacă Liviu Dragnea este de acord cu el ca viitorul prim-ministru să nu fie din PSD premierul a răspuns afirmativ.

”Da, este de acord cu mine. Domnul Dragnea este partenerul meu politic. Am candidat împreună la Congresul PSD. Toate deciziile le-am luat împreună”, a spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *