Skip to content
Politică

Ce spune președintele PE, Martin Schulz, după rezultatul referendumului din Scoția

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat că „răsuflă ușurat după rezultatul” referendumului din Scoția privind independența, într-un interviu acordat vineri postului german de radio Deutschlandfunk, relatează AFP.

„Recunosc: rezultatul mă face să răsuflu ușurat”, a spus Schulz, ca răspuns la o întrebare despre victoria taberei care s-a opus independenței Scoției în cadrul unui referendum istoric marcat de o rată de participare masivă.

„Sunt mulțumit de rezultat (…) Cred că a fost un proces democratic național în Marea Britanie, unde referendumul a fost recunoscut de guvernul de la Londra”, a declarat el.

„Data viitoare când mă voi întâlni cu (premierul britanic) David Cameron, îi voi spune că ar fi bine să avem un Regat Unit într-o Europă unită”, a continuat el, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Scoția ar putea fi un semnal pentru alte țări, cum ar fi Spania sau Italia, unde existau temeri privind un efect de contagiune în cazul unui vot pentru independență la referendum, Schulz a răspuns: „Dacă se va ajunge acum în Scoția la o autodeterminare culturală, economică rezonabilă (…), rămânând în același timp în Regatul Unit, atunci acesta poate deveni un model ce ar putea mulțumi alte regiuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *