Skip to content
Politică

Negocieri ACL- UDMR? Ce spune prezidențiabilul ACL

 Klaus Iohannis, a vorbit duminică despre subiectul negocierilor politice cu reprezentanții UDMR, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora PNL și PDL ar fi în tratative avansate cu cei de la UDMR, în vederea susținerii în turul II a prezidențiabilului ACL. Aceste indicii vin și de la Bruxelles, unde UDMR face parte din tabara celor de la PPE, care îl susțin puternic pe Iohannis, dar sunt la guvernarea cu Victor Ponta și PSD. Cei conduși de Kelemen Hunor sunt puși într-o situație în care sunt nevoiți să aleagă între apartenența europeană și rămânerea la guvernare.

Cu privire la stadiul negocierilor UDMR- ACL privind susținerea în turul II, Iohannis a respins existența, în acest moment, a unor astfel de discuții.

”Momentan nu negociem cu nimeni, decât cu alegătorii. Eu vreau să fiu ales de alegători, nu de partide.
Nu ar fi bine și nu sunt convins că aceste negocieri (n.r. între UDMR și ACL) să aibă loc între cele două tururi. Nu partidele decid președintele, ci românii își aleg președintele.

Negocierile politice se poartă când se formează un guvern. Imediat după alegerile prezidențiale, iar în Parlament încep reorintările, partidele vor forma o nouă majoritate politică”, a explicat șeful PNL, Klaus Iohannis.

Cu privire la potențialul sprijin parlamentar din partea senatorilor și deputaților care au părăsit ACL, președintele PNL a explicat că ”migrația politică nu este o soluție. Acești colegi dacă au plecat sunt buni plecați. Vor fi alegeri parlamentari în 2016. Este nevoie de refacerea legislației pentru alegerea Parlamentului. Avem nevoie de un Parlament mai mic, mai bine pregătit.”

3 comentarii la “Negocieri ACL- UDMR? Ce spune prezidențiabilul ACL

  1. Iohaniis nu o sa faca nimic , nu ii pasa de cei saraci , dansului ii pasa doar de cei de teapa sa ,adica milionari , drept dovada ,cand a spus ” cine nu are 6 case a avut ghinion”.. nu merita votat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *