Skip to content
Politică

Ce spune primarul interimar de la malul mării despre o posibilă candidatură la alegeri

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, păstrează misterul asupra candidaturii de anul viitor la alegerile locale, deşi lideri PSD spun că partidul îl va arunca în lupta electorală.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Decebal Făgădău a spus că nu ştie dacă va candida a alegerile locale din 2015.

„Eu privesc activitatea mea, şi în general privesc viaţa, ca pe o înşiruire de zile în care să fac tot ceea ce pot. Principala preocupare este să fac tot ce pot mai bine în acest an de zile“, a mărturisit el, potrivit Adevărul.

„Nu te poţi angreana într-un proiect de patru ani dacă nu eşti în stare să faci nimic într-un an“, consideră el.

Primarul interimar spune că nu va abandona proiectele sociale ale lui Radu Mazăre.

„A făcut nişte lucruri bune pentru oraş, sunt şi lucruri care se puteau face mai bine. Multe lucruri bune s-au făcut în special în mandatul 2000 – 2004. Nu am de gând să abandonez proiectele sociale, dar, pe de altă parte, cred în preceptul biblic prin care omului trebuie să-i dai undiţa nu peştele“, a declarat Făgădău.

El consideră că primăria nu trebuie să se transforme într-un centru de întrajutorare. Prima măsură pe care a luat-o de când a preluat atribuţiile de primar a fost aceea de transparentizare totală a actului de decizie al Primăriei Constanţa. Anunţarea dezbateriilor publice pe site.

De asemenea, spune el, hotărârile de consiliu local vor putea fi răsfoite în format electronic. Recunoaşte faptul că oraşul de la malul mării nu arată la fel de bine ca alte zone din ţară, însă, spune el, s-a ajuns aici şi din cauza faptul că oraşul nostru, din punct de vedere politic, s-a aflat mai tot timpul în opoziţie, fapt care s-a suprapus peste criză. Oraşul Constanţa, spune el, a crescut de la 8.000 de familii la 400.000 de oameni într-un sistem centralizat, unde fiecare îşi ştia locul.

„Când lucurile au ieşit din acest sistem centralizat, a fost un parcurs şovăielnic şi mulţi dintre cei care aveau un angajament social la Constanţa – familie, loc de muncă, copii – nu s-au mai regăsit în sistem“, a mai adăugat Făgădău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *