Skip to content
Politică

Ce spune Procurorul General despre dosarul revoluției și deciziile CEDO

Procurorul General al României, Tiberiu Nițu, a declarat joi la interviurile Dcnews faptul că dosarele Revoluției sunt în curs de soluționare la secția Parchetelor Militare 

„Dosarele Revoluției sunt în curs de soluționare la secția Parchetelor Militare (…) Activitatea Secției Parchetelor Militare este coordonată de adjunctul Parchetuliui General care este un coleg extrem de bun, de competent. Activitatea este bine coordonată și oamenii sunt foarte buni”, a spus Tiberiu Nițu.

„E greu de anticipat un termen de finalizare”, a mai declarat acesta.

Procurorul general a trasat o paralelă între dosarul Revoluției și dosarul mineriadei. El a ținut să sublinieze maniera obiectivă în care CEDO ia decizii, arătând însă că soluțiile diferă în funcție de speță, chiar dacă uneori par contrastante.

Tiberiu Nițu a arătat că CEDO a recomandat deschiderea dosarului Mineriadei, în timp ce opinia publică din România vrea soluționarea dosarului Revoluției.

„Lasă-mă să fac o anchetă efectivă, nu mă grăbi. Când vorbim despre infracțiuni contra vieții, nesoluționate, este foarte greu, dacă nu imposibil să spui am epuizat tot, am făcut tot, nu mai e nevoie de nimic, ca să finalizezi o cauză doar de dragul de a o finaliza”, a mai transmis Procurorul General al României, Tiberiu Nițu,  în cadrul unui interviu Dcnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *